O co se snaží Feng Shui

20.11.2018 19:22

Feng Shui v doslovném překladu znamená voda a vítr. Jsou to dva hlavní proudy energie, které ovlivňují náš život. Když si představíte, jak se v různých podmínkách tyto proudy chovají, je velmi snadné pochopit o co se snaží Feng Shui.

Voda pozvolna protékající krajinou ji vyživuje a vytváří příjemné prostředí pro život rostlin, zvířat i lidí. Pokud se voda někde zastaví, vzniká nezdravé prostředí, podporující spíš rozklad, než vznik něčeho nového. Pokud voda protéká rovným regulovaným korytem, přestává komunikovat se svým okolím, netvoří a nevyživuje, jenom odnáší, co jí přijde do cesty.

Podobně je to s větrem. Když se nehne ani lísteček, je dusno a ve vzduchu se hromadí škodlivé látky. Když je průvan, nebo zuří vichřice přináší to zkázu a nemoci. Ideální je když vzduch proudí přiměřeně. Ne moc, ale ani málo.

Stejné je to s energií čchi, kterou se Feng Shui snaží přimět k tomu aby proudila "tak akorát" - aby prostor vyživovala a očišťovala ale neodnášela z něho to, co je prospěšné a užitečné.

http://photography.nationalgeographic.com/photography/enlarge/toad-river-canada-bestwp.html

Zpět

Kontakt


© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode